Praktijk

Om echt veilig de weg op te kunnen moet een leerling zich op zijn gemak voelen en naar zijn zin hebben. Je hebt je aandacht 100% voor het verkeer nodig, dus doen we alles om het je zo makkelijk mogelijk te maken.

Één instructeur

Vanaf het begin heb je tijdens alle rijlessen dezelfde rijinstructeur. Zo leer je elkaar door en door kennen en dat werkt beter. Je instructeur is er ook bij als je de rijexamen aflegt , je doet echt samen examen. Ook rijd je van begin tot eind in dezelfde auto.

Het is aan jou om te bepalen wanneer en hoe vaak je wilt lessen in een week. Je kunt ook aangeven waar je opgehaald wilt worden en waar je weer uitstapt. Bij ons is een lesuur daadwerkelijk 60 minuten.

Het nieuwe rijden

Naar school gaan is intensief en werken voor jezelf of bij een werkgever is vaak vermoeiend, maar leren rijden is ook intensief en vergt veel van je motoriek en concentratie.

Daarom werken wij volgens een stappenplan. Je leert bij ons rijden in modules, dus onderdeel voor onderdeel. Je vorderingen worden constant bijgehouden op de leskaarten je gaat pas een volgend onderdeel leren als je een eerder onderdeel onder de knie hebt.

Daarnaast leer je ook rijden volgens de nieuwste methodiek die is afgestemd op het Nieuwe Rijden. Dit houdt in dat je zo zuinig mogelijk leert rijden, dus op een zo min mogelijk belastende uitstoot van uitlaatgassen, dit levert zo’n 12 à 18% brandstofbesparing op. Het is dus niet alleen beter voor het milieu, het kan op jaarbasis ook een enorme brandstofbesparing opleveren.

Praktijkexamen

Het praktijkexamen doe je in Eindhoven. De instructeur weet welke bekende knelpunten er in Eindhoven zijn en zal samen met jou deze verkeer knelpunten oefenen. Tijdens de lessen zal hieraan veel aandacht worden besteed. Echter voorop staat dat je leert overal te rijden.

Faalangst

Door onze ervaring kunnen wij leerlingen met faalangst of licht ADHD beter begeleiden naar een examen toe. Aan het eind van je rijopleiding kun je een speciaal faalangst-examen afleggen, waarbij de CBR-examinator veel meer tijd voor je uittrekt en kiest voor een rustige benadering van het examen.